-
Букети
- Літні квіти
- Букети з троянд
- Букети з півоній
- Букети з хризантем
- Букети з кущовий троянди
- Букети з гортензії
- Букети з тюльпанів
- Букети з еустоми
- Букети з ірисів
- Букети з фрезії
- Букети з калл
- Букети з орхідей
- Букети з альстромерії
- Букети з лілій
- Букети з гіацинтів
- Букети з соняшників
- Букети з бузку
- Букет із гладіолусів
- Букети з ранункулус
- Композиції з квітів
- Новий Рік
- Квіти в коробках
- Букети чоловікам
- Кошики живих квітів
- Додаткові подарунки
- Фруктові кошики
- Іграшки з квітів
- Квіти поштучно
- Весільна флористика
Щойно доставили ...
Які квіти можна вживати в їжу
Можливо, ви не повірите, але ті квіти, які ми звикли дарувати один одному і отримувати в подарунок також можна... вживати в їжу. Причому ми готові довести вам це на ділі, навівши кілька рецептів смачних і найкрасивіших страв, головним інгредієнтом при приготуванні яких виступають саме звичні нам квіти.
Рецепт перший: тюльпани в снігу.
Для приготування цього незвичайного десерту нам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів. По-перше, це, власне, бутони тюльпанів. Правда, для того, щоб страва дійсно вийшло вдалою, потрібно купити букет квітів з дійсно міцними, пружними бутонами. Також буде потрібен і білок одного курячого яйця і зовсім небагато цукрової пудри.
Приступаємо до приготування. Спочатку вам потрібно буде ретельно, але дбайливо вимити бутони тюльпана. Потім квіти необхідно підсушити. У той час, поки бутони обсихають, збийте вінчиком або ж міксером яєчний білок. Отриманою піною потрібно буде обмазати всі бутони тонким шаром (найзручніше використовувати для цих цілей кондитерську кисть). Як тільки бутон покриє тонкий шар яєчної піни, негайно обсипайте його цукровою пудрою. От і все, десерт готовий.
Подібний десерт легкий у приготуванні, але виглядає, вже повірте, вельми і вельми ефектно. А вже який він на смак! Втім, погодьтеся, краще один раз спробувати, ніж сотню разів почути, а тому, коли у ваші двері постукає доставка квітів (Київ і багато його столичних мешканців вже давно не можуть обійтися без такої послуги) не поспішайте ставити отримані тюльпани у вазу, несіть їх на кухню!
Рецепт другий: варення з півоній.
Вам піднесли букет півоній або самі півонії розцвіли буйним цвітом у вашому саду? Звичайно ж, ви можете поставити ці красиві квіти у вазу, і тоді вони будуть радувати вас своєю красою, як мінімум, десяток днів. Але чи не краще зварити варення з півоній, яке буде піднімати вам настрій у найсуворіші зимові морози і самі похмурі осінні дні?
Вам сподобалася ідея використовувати півонії для варіння варення? Тоді вам буде потрібно запастися приблизно 300 грамами пелюсток цих квітів (це приблизно один пишний букет півоній). Крім того, знадобиться і 600 грамів цукру, а також один лимон середнього розміру.
Починаємо приготування. Перше, що вам потрібно буде зробити, це ретельно, але акуратно відокремити пелюстки півоній від бутонів, а потім промити їх у холодній воді (це важливо!). Промиті пелюсточки перекладаємо в каструльку, заливаємо водою (вона повинна ледь покривати пелюстки) і ставимо каструлю на плиту. Чекаємо, поки вода закипить і як тільки це відбудеться, додаємо у воду весь цукор і сік, вичавлений з одного лимона. Як тільки ви додасте в майбутнє варення цукор і сік лимона, не забудьте зменшити вогник і помішувати вміст каструльки до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
Як тільки суміш закипить, можна розливати її у заздалегідь простерилізовані банки і закривати їх щільними кришками.
Як бачите, готувати страви з живих квітів досить просто. А ще подібні страви можуть бути досить корисними. Все це - відмінний привід купити букет улюблених квітів і насолоджуватися не тільки його красою, але й використовувати ніжні пелюстки або пружні бутони для гастрономічних експериментів. Ну, а якщо час і бажання поекспериментувати на кухні є, а квітів немає, то вирішити проблему вам легко допоможе служба доставки. Київ і багато його флористичних салонів, до речі, з легкістю погодяться доставити вам за нижчою ціною не готові букети, а самі пелюстки або бутони. Таким чином, приготування страв з квітів буде не тільки цікавим, але ще й вельми економічним.
Поділіться враженням

